Жебрівський відкрив у Слов'янську томограф. На черзі - Краматорськ

Жебрівський відкрив у Слов'янську томограф. На черзі - Краматорськ

Укрінформ
У Слов'янську на базі Міської клінічної лікарні у середу відбулося урочисте відкриття Центру комп'ютерної томографії.

Відкриття діагностичного кабінету у відремонтованій будівлі рентгенологічного відділення відбулося за участю керівництва міста та голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми відкриваємо третій томограф (в області. — Ред.), наступний буде в Краматорську через два тижні. До кінця року має бути дев'ять томографів по Донецькій області. Таким чином людям не треба буде їхати далеко, щоб провести діагностику тих чи інших захворювань, передусім, онкологічних”, - наголосив Жебрівський.

Комп'ютерний томограф японського виробництва був отриманий Слов'янськом ще до війни згідно з медичною реформою. Ремонт спеціального приміщення, на що витратили понад 1 млн грн, був завершений лише нещодавно. Прилад уже почав працювати, проведено обстеження майже 250 осіб. Протягом дня можна обстежити 6-12 осіб залежно від дослідження.

Вартість обстеження - від 180 грн (без контрасту) до 1500 грн (з контрастом), що набагато дешевше, ніж у приватних клініках. При цьому люди платять лише за реагенти. Як наголосив Жебрівський, наразі опрацьовується питання, як зробити обстеження на томографі безкоштовним для соціально вразливих верств населення області, чорнобильців, інвалідів, а також для учасників АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-