Порошенко у Краматорську: Це перший візит, присвячений мирним справами

Порошенко у Краматорську: Це перший візит, присвячений мирним справами

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко у Краматорську передав 60 машин "швидкої допомоги" для Донецької області.

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у Твіттері.

"Це перший візит (на Донеччину. - Ред.), присвячений мирним справами", - наголосив Президент під час церемонії.

Як повідомили в Управлінні інформаційної політики та з питань преси Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, Порошенко сказав: «Ці красуні «швидкі», які нині отримує область, є символом миру. Найсучасніші, європейські, такий тип швидких допомог ви можете зустріти в будь-якій європейській столиці. Вони рятуватимуть життя мешканцям Краматорська та інших міст нашого Донбасу».

Як зазначили в обладміністрації, гроші на придбання авто для підрозділів «Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» було виділено з обласного бюджету.

Загальна вартість машин становить 99,7 мільйона гривень. Закупівля проведена за ціною, що майже на 20% нижче від середньостатистичної ринкової для автомобілів та обладнання цього типу.

Серед переданих медикам авто - 59 машин швидкої медичної допомоги типу «В», які обладнані для транспортування та основного медичного нагляду за пацієнтами, та один спеціалізований реанімобіль типу «С», який дозволить транспортувати до перинатальних центрів новонароджених з тяжкими захворюваннями та вадами розвитку.

Машини поповнять автопарки станцій швидкої допомоги Волновахи, Димитрова, Великої Новоселівки, Костянтинівки, Краматорська, Маріуполя та Слов’янська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-