Окупована Донеччина заборгувала за електрику майже 4 мільярди – Жебрівський

Окупована Донеччина заборгувала за електрику майже 4 мільярди – Жебрівський

Укрінформ
У Донецькій області 69,6% боргу за електроенергію – це борги по неконтрольованій території регіону.

Про це у понеділок на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський, який брав участь у селекторній нараді з Прем’єром України Володимиром Гройсманом з приводу підготовки до опалювального сезону.

«Ключова проблема, у якій нам потрібне рішення уряду, – борги по неконтрольованій території: із 5,6 млрд гривень боргу за електроенергію – 3,9 млрд заборгувала неконтрольована Україною територія і без рішення Уряду ми самі не зможемо впоратися з цим питанням», - написав очільник області.

При цьому він констатував, що сьогодні по області (контрольованої Україною території) розрахунки населення за комунальні послуги на рівні 111 відсотків, коли надійдуть проплати по субсидіям та пільгам по газу від держави, показник вийде на рівень 143 відсотка, по електроенергії – понад 100 відсотків.

Жебрівський також зазначив, що в регіоні гостро стоїть проблема блокування рахунків комунальних підприємств за старі борги. «Нині рахунки «Води Донбасу» та Комуненерго заблоковані саме по пеням та штрафам. Отримав розуміння з цих двох проблем від очільника уряду та профільних міністрів», - пояснив керівник ОВЦА.

Він додав, що обговорив з Прем’єр-міністром й проблему забезпечення водою Донецької області. «Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко відзначили роботу області та ДСНС у тому, що змогли втримати під контролем ситуацію, яка склалася внаслідок пошкодження під час обстрілу насосної станції у Ясинуватському районі, та забезпечили підвезення питної й технічної води для понад 380 тисяч населення. Натомість завтра зустрічаємо заступника міністра регіонального розвитку Едуарда Кругляка, обговоримо можливі альтернативні варіанти безперебійного водопостачання контрольованої Україною території Донецької області», - написав Жебрівський.

Він констатував, що доповів Прем’єру, що 25 відсотків з 2,6 мільярдів гривень, наданих області, виділено на ЖКГ; найбільше грошей спрямовано на енергоефективність, заміну теплотрас, котельні тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-