Для вирішення проблеми водопостачання Донеччини вирішено підключити Карловське водосховище

Для вирішення проблеми водопостачання Донеччини вирішено підключити Карловське водосховище

Укрінформ
У Донецькій області для вирішення гострої проблеми водопостачання регіону вирішено підключити Карловське водосховище, й роботи, з відновлення насосної станції, необхідної для подачі води з цього водосховища, готові сплатити у Міжнародному Комітеті Червоного Хреста.

Про це заявив директор Червоноармійського регіонального виробничого управління (РВУ) "Компанії "Вода Донбасу" Ігор Юдін, повідомляє місцевий сайт DDK.dn.ua.

"Найближчим часом розпочнеться відновлення насосної станції, необхідної для подачі води з Карловського водосховища. Повністю сплатити роботи погодився Міжнародний Комітет Червоного Хреста", - говориться у повідомленні з посиланням на Юдіна, який прокоментував серйозні водні проблеми, з якими регіон зіткнувся внаслідок обстрілу водних об'єктів.

За словами Юдіна, Червоний Хрест вже провів конкурс на визначення підрядника й уклав з переможцем договір. У ньому чітко обумовлені терміни виконання робіт - п'ять місяців, за їхнє порушення загрожують серйозні штрафи. Технічний нагляд за будівництвом здійснюватиме Червоноармійське РВУ компанії "Вода Донбасу". Договір починає діяти з червня 2017 року, тому вже найближчим часом у Карловці розпочнуться необхідні роботи. У процес включиться сам підрядник - до цього протягом місяця підготовчі роботи вело Червоноармійське РВУ. Підрядник вже отримав метал, раніше виділений шахтоуправлінням "Покровське", і почав виготовляти ферми для покрівлі.

Через підвищену жорсткість йневеликий обсяг Карловське водосховище не може служити постійним джерелом питної води, але дуже згодиться в аварійних ситуаціях - таких як зараз, підкреслено у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, через обстріли бойовиками насосної станції першого підйому Південнодонбасівського водопроводу пошкоджено енергетичне устаткування і лінії електропередачі. Без централізованого водопостачання у Донецькому регіоні залишаються 382 тисячі осіб у 72 населених пунктах. Розглядається питання про оголошення в області надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-