Поблизу Слов’янська вшанували пам’ять загиблих спецпризначенців з гелікоптера, збитого бойовиками 3 роки тому

Поблизу Слов’янська вшанували пам’ять загиблих спецпризначенців з гелікоптера, збитого бойовиками 3 роки тому

Укрінформ
У Донецькій області поблизу Слов’янська вшанували пам’ять загиблих спецпризначенців та гвардійців з гелікоптера із бортовим номером «16», збитого бойовиками 3 роки тому.

Про це у понеділок повідомили у поліції Донецької області.

"Поблизу Слов’янська вшанували пам’ять загиблих спецпризначенців та гвардійців з борту «16». Рівно три роки тому гелікоптер Національної гвардії України поблизу Слов'янська зазнав обстрілу з боку бойовиків та був підбитий. Катастрофа забрала життя шістьох працівників спеціальної роти міліції Управління Міністерства внутрішніх справ України в Івано-Франківській області та шістьох військовослужбовців", - йдеться у повідомленні.

В поліції нагадали, що ця трагедія, що забрала життя дванадцяти людей, сталась у Міжнародний день миротворців ООН, коли весь світ вшановував і вітав людей, які оберігали мир у різних куточках планети.

Гелікоптер, який після розвантаження продуктів та проведення ротації особового складу на блокпості, повертаючись з району гори Карачун, зазнав обстрілу, що вівся з лісосмуги, та був підбитий із переносного зенітного ракетного комплексу.

Сьогодні згадували генерал-майора Сергія Кульчицького, полковника Сергія Бульдовича, майора Віталія Куриловича, капітана Сергія Кравченка, прапорщиків Валентина Білошкурського і Віктора Липського, і шістьох працівників спеціальної роти міліції УМВС України в Івано-Франківській області: старших лейтенантів міліції Петра Безпалька та Василя Семанюка, старшого прапорщика міліції Володимира Шарабуряка, прапорщика міліції Володимира Лисенчука, старшини міліції Петра Остап'юка, старшого сержанта міліції Віктора Яков'яка.

Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу, всі бійці нагороджені орденом «За мужність» I ступеня (посмертно), а Кульчицькому присвоєно звання «Герой України» (посмертно).

Серед тих, хто прийшов вшанувати бійців - керівництво та товариші по службі, військовослужбовці, нацгвардійці, поліцейські, представники обласної та місцевої влади, волонтери та жителі міста.

Загиблих вшанували триразовим військовим салютом, захід завершився покладанням квітів до пам'ятного знаку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-