У МінТОТ проходить нарада про борги за воду та електроенергію ОРДЛО

У МінТОТ проходить нарада про борги за воду та електроенергію ОРДЛО

Укрінформ
У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб розпочалася робоча нарада з питань роботи КП "Попаснянский районний водоканал".  

Про це повідомляє прес-центр Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України у Twitter . 

"Ю.Гримчак відкрив нараду щодо проблемних питань КП "Попаснянский районний водоканал" за участю керівництва КП та міжнародних партнерів", - йдеться у дописі. 

Раніше повідомлялося, що незважаючи на припинення поставок електроенергії в ОРДЛО, Україна, найімовірніше, не відключить електропостачання Попаснянському водоканалу, який поставляє на непідконтрольну територію 90% питної води і забезпечує кілька населених пунктів, а також частина окупованого Луганська.

Крмунальне підприємство "Попаснянський районний водоканал" є постачальником води для 80 тис. жителів Луганської області, які проживають на контрольованій українською владою території, а також близько 1,2 млн жителів області на тимчасово окупованих територіях.

1 грудня 2016 року електропостачання КП "Попаснянський районний водоканал було припинено через не сплату "ЛНР" рахунків за воду, що призвела до утворення значної заборгованості підприємства перед ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" за спожиту електроенергію.

Раніше рахунки за "ЛНР" оплачував Червоний Хрест, проте з 1 грудня організація припинила фінансування. На початку січня повідомлялося, що компанія "Луганське енергетичне об'єднання" знову подає електроенергію на "Попаснянський водоканал", після отримання першого траншу коштів.

Пізніше, 13 лютого, комунальному підприємству "Попаснянський водоканал" так зване угруповання "ЛНР" сплатило ще 2,9 млн грн за водопостачання на непідконтрольну Києву територію Луганської області в січні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-