Організатора сепаратистського референдуму засудили до 5 років

Організатора сепаратистського референдуму засудили до 5 років

Укрінформ
У місті Дружківка Донецької області місцевого жителя-організатора незаконного референдуму засудили до 5 років в'язниці з випробувальним терміном 1 рік.

Про це в четвер повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«П’ять років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік – такий вирок озвучив Дружківський міський суд у справі чоловіка, який у 2014 році брав активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму», - йдеться у повідомленні.

В ході судових слухань встановлено, що у квітні 2014 року 46-річний мешканець м. Дружківка з власних міркувань погодився на пропозицію представників незаконних збройних формувань очолити у смт Райське дільничну комісію з проведення референдуму щодо незалежності «ДНР».

Будучи головою вказаної комісії, чоловік організував та скоординував роботу підлеглих членів комісії, починаючи з розстановки скриньок для голосування і закінчуючи передачею озброєним терористам бюлетенів та підписаних протоколів з так званими результатами волевиявлення громадян.

За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України  (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) суд, виніс посібнику терористів обвинувальний вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-