У прифронтовому Торецьку поліція виявила нелегальну копанку

У прифронтовому Торецьку поліція виявила нелегальну копанку

Укрінформ
У Донецькій області, у прифронтовому місті Торецьк, поліція виявила нелегальну копанку, на який працювали 10 шахтарів.

Про це у четвер повідомили в поліції Донецької області.

«У прифронтовому Торецьку поліцейські виявила нелегальну копанку. Підпільна шахта функціонувала буквально за півкілометра від Торецьку у напрямку Костянтинівки. Вугілля вивозилось звідти вантажівками, а на видобуванні без дотримання будь-яких вимог безпеки працювало щонайменше 10 шахтарів», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що на нелегальну шахту поліцейських вивела вантажівка, яку вчора ввечері було зупинено для перевірки документів поблизу м. Торецька. Водій автомобіля «КАМАЗ» з повним кузовом вугілля не зміг пояснити звідки везе вантаж та не мав на нього жодних супровідних документів.

Для з'ясування всіх обставин та встановлення походження вантажу правоохоронці викликали на місце слідчо-оперативну групу Торецького відділення поліції. Подію було зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв та звернень громадян, розпочато перевірку.

Водій вантажного автомобілю пояснив, що транспортував вугілля з нелегальної копанки, яка діє на території колишньої шахти поблизу м. Торецьк.

Для перевірки цієї інформації поліцейські вирушили на місце, де навіть вночі кипіла робота. Тут було розгорнуто видобуток вугілля – зведено огорожу та залучено спецтехніку. Глибина шахти - більше 20 метрів. На копанці було виявлено 10 чоловік, які не змогли пояснити мету свого перебування на вказаній території.

На даний час вантажівка разом із вугіллям доставлена до штрафмайданчику Торецького відділення поліції.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Робота з документування нелегального бізнесу та встановлення його організаторів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-