У Дробишевему на Донеччині дивляться переважно українське ТБ через супутник та Т2 – МІП

У Дробишевему на Донеччині дивляться переважно українське ТБ через супутник та Т2 – МІП

Укрінформ
Моніторингова місія Мінінформполітики провела аналіз стану телерадіомовлення та території селища Дробишева Донецької області і встановила, що там дивляться переважно українські телеканали через супутник та Т2.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

"Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України провела аналіз стану телерадіомовлення на території селища Дробишеве Лиманської міської територіальної громади Донецької області. За словами старости селища, багато місцевих жителів користуються цифровим телебаченням "Т2", а не менше половини мають супутникові тарілки", - йдеться у повідомленні.

Староста селища Дробишеве та села Дерилове Іван Погуляй, зокрема, зазначив, що у селищі немає жодних проблем з ефірним мовленням. "Приймаємо сигнал каналів "Інтер", ТРК "Україна", "UA:Перший", "5 канал", "Новий", нещодавно з'явились "ICTV", "СТБ", місцевий канал", - сказав він.

Радник міністра інформаційної політики з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат України Олександр Бригинець, під головуванням якого здійснюється моніторингова місія, у свою чергу зазначив, що в селищі проживає понад 1200 переселенців, і належне ефірне забезпечення українських телеканалів  дозволяє доносити цим людям достовірну інформацію про ситуацію в Україні.

"Специфіка селища в тому, що тут знаходяться дачі людей з тимчасово непідконтрольних Первомайського, Горлівки, Макіївки. Нині власники цих дач - переселенці, які виїхали зі своїх окупованих міст - постійно проживають у селищі. Таких понад 1200. Гарне телерадіозабезпечення  дає змогу селянам не лише самим розуміти ситуацію, а й підтримувати гарну поінформованість переселенців, які знаходяться в досить тісному контакті з тими, хто залишився на окупованих територіях", - сказав Бригинець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-