Поліція затримала екс-співробітника виправної колонії

Поліція затримала екс-співробітника виправної колонії "ДНР"

Укрінформ
Працівники поліції  на залізничному вокзалі Волновахи затримали колишнього співробітника виправної колонії "ДНР".

Про це інформує Головне управління Нацполіції в Донецькій області.

"Місцевий мешканець Макіївки потрапив в поле зору правоохоронців, коли чекав поїзд до Кропивницького. Взимку 2015 року чоловік працював на окупантів та був охоронцем ув’язнених у Макіївській виправній колонії № 97", - зазначили у відомстві.

Поліцейські помітили 32-річного чоловіка, який намагався поїхати до матері в Кропивницький. Він помітно нервував і уникав зустрічі з нарядом поліції.

Чоловік з бойовим минулим був негайно затриманий і доставлений у Волноваський відділ поліції, де розповів усі подробиці перебування в незаконних збройних формуваннях.

Як з'ясувалося, до лав терористів він вступив у вересні 2015 року, маючи намір збагатитися. На посаді молодшого інспектора нагляду і безпеки чоловік охороняв в'язнів у Макіївській виправній колонії № 97. Через 3 місяці він вирішив залишити безперспективну роботу, де платили менше 2 тисяч гривень, і звільнився. З тих пір чоловік ніде не працював і проживав разом з сім'єю.

При першій спробі залишити окуповану територію колишній бойовик був затриманий поліцейськими.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-