Бойовики двічі обстріляли спостерігачів ОБСЄ

Бойовики двічі обстріляли спостерігачів ОБСЄ

Укрінформ
Спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ минулого тижня двічі обстрілювали російсько-терористичні війська на території "ДНР".

Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня було зафіксовано 29 випадків обмеження свободи нашого пересування. 9 разів у підконтрольних українському уряду районах, і 20 у районах, що не контролюються урядом. У двох випадках, що відбувалися у підконтрольних районах "ДНР" застосовувалось насильство - стріляли у безпосередній близькості від наших спостерігачів", - сказав Хуг.

Перший заступник ОБСЄ зауважив, що це - не перший випадок протиправних дій військових на території "ДНР" і зауважив, що подібні випадки вже були у лютому і березні цьогоріч.

"Це лише нещодавні випадки із серії інцидентів за останні два місяці, коли по відношенню до неозброєних, цивільних спостерігачів вживалися насильницькі дії - у Калиновому 3 лютого, у Дебальцевому - 18 лютого, у Ясинуватій та Пікузах - 24 лютого, знову у Ясинуватій 3 березня, знову у Пікузах 10 березня, знову у Ясинуватій 10 березня, і в Знам'янці 24 березня", - заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Хуг також нагадав про нещодавні спроби перешкоджання верифікації та моніторингу БПЛА - обстріл 2 квітня бойовиками "ЛНР" безпілотника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в районі Луганського аеродрому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-