Організатора наркотрафіку на окуповану територію взяли під варту

Організатора наркотрафіку на окуповану територію взяли під варту

Укрінформ
У Донецькій області організатора наркотрафіку на окуповану територію обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це у середу повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

«За клопотанням прокуратури Донецької області організаторці наркотрафіку на окуповану територію обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - йдеться у повідомленні.

В прокуратурі уточнили, що уродженка Донецька обгрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів).

Слідством установлено, що жінка налагодила схему з транспортування на тимчасово окуповану бойовиками територію Донецької області особливо небезпечного наркотичного засобу – метадону. До своєї протиправної діяльності вона також залучала виконавців.

Так, правоохоронцями задокументовано два факти. Перший – наприкінці минулого року. Тоді поліцейські у Бахмуті виявили у подарункових свічках майже 100 грамів метадону. Сумку із «подарунками» на прохання заарештованої зустріла на автовокзалі її знайома.

Другий епізод стався 15 березня. Під час огляду автомобіля на посту поліції «Мангуш» поліцейські виявили під обшивкою 857 згортків метадону вагою близько 500 гр.

У середу, 22 березня, Жовтневий районний суд підтримав клопотання прокуратури та заарештував підозрювану на 60 діб із можливістю внесення застави у сумі 480 тис. грн.

Раніше суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і для наркокур’єра, якого затримали у Мангуші. Призначена йому сума застави складає 96 тис. грн.

У відомстві нагадали, що на «чорному» ринку вартість 1 грама такого наркотику складає від 600 до 800 грн. На тимчасово окупованих територіях вона сягає 3000 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-