Провокація блокувальників змусила поліцейських відкрити вогонь

Провокація блокувальників змусила поліцейських відкрити вогонь

Відео
Укрінформ
У Донецькій області на блокпосту в Костянтинівці для припинення провокації блокувальників поліцейські змушені були стріляти в повітря.

Про це в середу повідомили у Відділі комунікації поліції Донецької області.

"Щоб припинити провокації блокувальників на блокпосту в Костянтинівці, співробітники поліції були змушені зробити попереджувальні постріли в повітря", - зазначається в повідомленні.

У поліції уточнили, що у середу близько 16.30 на блокпосту біля Костянтинівки для перевірки було зупинено автоколону, яка рухалася зі сторони Покровська у складі близько 50 осіб на чолі з народним депутатом Тарасом Пастухом. Однак частина громадян відмовилася проходити перевірку і зробила спробу силового прориву через блокпост. Одного з поліцейських було травмовано в результаті застосування активістами сльозогінного газу.

Правоохоронці наголосили, що другий раз за добу блокувальники влаштовують в зоні АТО провокації за однаковим сценарієм. Група агресивно налаштованих осіб рушила на поліцейських, які несли службу на блокпосту. Громадяни відсунули огороджувальні плити і намагалися прибрати службовий автомобіль, який обмежував рух на блокпосту.

Громадяни нецензурно висловлювалися на адресу поліцейських і перешкоджали виконанню службових обов'язків. Один з активістів розпилив газ з балончика в обличчя поліцейському. Постраждалого доставлено в лікарню з опіками очей.

Поліцейські попередили про заборону наближатися до стратегічного об'єкту на певну відстань і право використання зброї згідно із законом "Про Національну поліцію". Однак громадяни не реагували на попередження, у зв'язку з чим співробітники поліції були змушені зробити кілька попереджувальних пострілів в повітря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-