Жебрівський пропонує учасникам торгової блокади створити експертну групу

Жебрівський пропонує учасникам торгової блокади створити експертну групу

Укрінформ
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський закликає створити експертну групу для вирішення проблем, пов'язаних з торговою блокадою.

Про це повідомили у департаменті інформаційної та внутрішньої політики обладміністрації. 

«Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський закликав учасників торгової блокади шукати шляхи вирішення кризової ситуації через створення експертної групи, адже від цього залежить не тільки робота підприємств, але й забезпечення життєдіяльності всієї області», - йдеться у повідомленні.

Жебрівський заявив, що запропонував керівникам блокади залізничних сполучень з тимчасово окупованими територіями створити експертну групу, яка б об’єднала як прихильників, так і противників блокади для пошуку вирішення проблеми. Він зазначив, що після розробки урядом чіткого механізму правил перевезення товарів через лінію розмежування залучення ветеранів АТО до контролю стане слушним заходом. Проте наразі найважливішим є відновлення роботи комплексу підприємств з виробництва вугілля, сталі та електроенергії як на окупованих, так і на підконтрольних Україні територіях.

«Зараз не стоїть питання, кому належать підприємства. На них працюють люди, які отримують заробітну плату, ці підприємства сплачують податки, за рахунок чого ми утримуємо школи, госпіталі, робимо інфраструктурні проекти. Сьогодні прикриття, що це заводи Ахметова чи ще когось, не витримує критики», – заявив Жебрівський.

Він звернув також увагу, що під час гібридної війни не можна розривати економічні та виробничі зв’язки з тимчасово окупованими територіями. За словами очільника області, вода та електроенергія у регіоні настільки пов’язують різні міста, що просто перестати постачати ці ресурси неможливо, адже тоді удар буде завдано як окупованих містах, так і по підконтрольних Україні.

Також Жебрівський засудив псевдопатріотичну позицію деяких політиків та громадських активістів. «На сьогоднішній день «ура-патріотизм» нічого хорошого у собі не несе. Ці так звані патріоти завдають величезну шкоду не тільки для економіки України, але і для реінтеграції окупованих територій в український простір», – заявив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-