Авдіївка та коксохім знову без світла через обстріли - Жебрівський

Авдіївка та коксохім знову без світла через обстріли - Жебрівський

Укрінформ
Авдіївка та Авдіївський коксохімічний завод через обстріли бойовиками залишилися без електроенергії.

Про це в написав у Фейсбуці  голова Донецбкої обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Сьогодні близько 20:00 в Авдіївці знову пропало електропостачання. Як у самому місті, так і на Коксохімі. Координаційний центр з 20:00 перейшов на посилений режим роботи. Готуються електрогенератори, щоб забезпечити автономною електроенергією життєво важливі об’єкти міста. Фахівці-електромонтажники з'ясовують причини та місце пошкодження електромереж. Нацполіція посилює охорону правопорядок у місті, а підрозділи ДСНС - готуються до розгортання пунктів обігріву. Усі працюємо згідно із виробленим алгоритмом.о важливі об’єкти міста. Фахівці-електромонтажники з'ясовують причини та місце пошкодження електромереж. Нацполіція посилює охорону правопорядок у місті, а підрозділи ДСНС - готуються до розгортання пунктів обігріву. Усі працюємо згідно із виробленим алгоритмом", - написав Жебрівський.

Раніше у штабі АТО повідомили, що в суботу в районі Авдіївки сталося бойове зіткнення. Через обстріли бойовиками житлових кварталів були пошкоджені два багатоповерхових будинки і кілька приватних будинків. 

Як повідомляв Укрінформ, найбільший у Європі Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ), який входить до складу гірничо-металургійної групи "Метінвест", з початку ведення бойових дій (з весни 2014) неодноразово зазнавав обстрілу з боку бойовиків. На території заводу розірвалося понад 320 снарядів, 9 працівників заводу загинуло, більш як 50 осіб отримали поранення.

29 січня 2017 року бойовики на Донбасі почали масовані обстріли Авдіївки, використовуючи важку артилерію та системи "Град" і танки. 30 січня о 23:00 унаслідок обстрілу була пошкоджена лінія електропередач (ЛЕП) та припинене електропостачання і водопостачання Авдіївки, а також Авдіївського коксохіму і Донецької фільтрувальної станції.

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-