У бойовиків побільшало дезертирів - розвідка

У бойовиків побільшало дезертирів - розвідка

Укрінформ
З відновленням активних бойових дій в зоні АТО у стані російських окупаційних військ почастішали випадки самовільного залишення військовослужбовцями своїх підрозділів і передових позицій.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України на своїй сторінці у Фейсбуці.

"З відновленням активних бойових дій у стані російських окупаційних військ спостерігається зниження морально-психологічного стану особового складу та збільшення випадків самовільного залишення підрозділів військовослужбовцями 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, у т.ч. зі зброєю", - йдеться у повідомленні.

Так, зокрема, за інформацією ГУР, 3 лютого ц.р. восьмеро військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) самовільно залишили передові позиції зі зброєю.

У зв'язку з цим за розпорядженням начальника штабу 1 АК у тилових районах встановлено блокпости з метою виявлення військовослужбовців, які самовільно залишили бойові позиції. Для здійснення "загороджувальних" функцій на блокпостах з правом застосування зброї залучені: на Донецькому напрямку – військовослужбовці окремого комендантського полку (Донецьк) 1 АК та підрозділи т.зв. "внутрішніх військ", які у т.ч. укомплектовані військовослужбовцями Федеральної служби військ національної гвардії РФ; на Маріупольському напрямку – спеціальні підрозділи охорони 1 АК та представники військової комендатури.

Крім цього, за інформацією ГУР МОУ, з метою уникнення відправки на передову та участі у бойових діях понад 30 військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК написали рапорти на звільнення зі служби. Командуванням полку прийнято рішення щодо утримання зазначених осіб під арештом.

Водночас проблема неукомплектованості особовим складом у підрозділах полку, яка виникла у ході ведення активних бойових дій у районі Авдіївки, вирішується прикомандируванням військовослужбовців з інших з’єднань і частин 1 АК та створенням зведених підрозділів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-