Авдіївський коксохім додав тепла у квартири мешканців

Авдіївський коксохім додав тепла у квартири мешканців

Укрінформ
Авдіївський коксохімічний завод зміг підняти температуру теплоносія, який обігріває квартири жителів міста.

Про це повідомив директор АКХЗ Муса Магомедов, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Ніч пройшла відносно спокійно. Ми змогли додати температуру, піднявши виробництво коксу. І за рахунок додаткового коксового газу змогли підняти температуру на подачу води в систему міста Авдіївка. Тому температура в квартирах потихеньку піднімається", - повідомив Магомедов.

Він також зазначив, що зранку співробітники заводу спільно з енергетиками ДТЕК будуть пробувати відновити пошкоджені лінії. "Але це залежить від того, як відпрацює СЦКК і ОБСЄ. Будемо сподіватися, що сьогодні вдасться домовитися і "режим тиші" буде", - прокоментував Магомедов.

За словами директора Авдіївського коксохіму, зараз підприємство продовжує залишатися в зоні ризику і будь-яка позаштатна ситуація може призвести до зупинки заводу. "Самостійна генерація сама по собі - загроза зупинки від різних факторів. У будь-який момент може щось злетіти або відмовити. Будь-яка людська помилка, механічне пошкодження - все це може призвести до зупинки. Зовнішні введення потрібні і, поки їх немає, завод знаходиться в зоні ризику", - заявив він.

При цьому Муса Магомедов зазначив, що поки співробітникам підприємства вдається тримати більш-менш стабільну генерацію і не допускати ніяких помилок. "Враховуючи, що виробництво коксу ми підняли до 3 з гаком тис. тонн. Ми намагатимемося працювати в цьому режимі. Це дозволяє мінімізувати кількість природного газу, максимізувати коксовий і обігрівати місто", - заявив він.

Як повідомлялося, 29 січня незаконні збройні формування розпочали обстріли Збройних сил України в м. Авдіївка. Обстріли здійснюються із заборонених Мінськими домовленостями РСЗВ "Град", артилерії калібру 152 мм, 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, танків, а також зі стрілецької зброї. Українські військові змушені відкривати вогонь у відповідь.

В Авдіївці через систематичні обстріли з боку бойовиків склалася критична гуманітарна ситуація. Внаслідок бойових дій було пошкоджено лінії електропередач, а також життєво важливі об'єкти інфраструктури, що призвело до відключення водо- та теплопостачання. У ці дні температура повітря в Авдіївці опустилась нижче -18 С. У ніч проти 31 січня в місті було оголошено надзвичайний стан.

За минулу добу російсько-терористичні війська продовжили обстрілювати Авдіївку з важкого озброєння, використовуючи РСЗВ БМ-21 "Град", 152 та 122 міліметрову артилерію, танки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-