Коксохім за кілька годин може повністю припинити подачу тепла Авдіївці – волонтер

Коксохім за кілька годин може повністю припинити подачу тепла Авдіївці – волонтер

Укрінформ
Пального для підтримки Авдіївського коксохімічного заводу залишилося на 3 години.

Про це волонтер Петро Дудник написав у Фейсбуці.

"Вночі вдалося підключити Авдіївський коксохім до резервних генераторів і від заводу пішло тепло до квартир городян. Але пального для підтримки заводу залишилося на 3 години. Дуже очікуваний режим "тиші" з настанням ранку так і не настав. Ситуація дуже напружена. Через 3 години закінчиться пальне на заводі і перестане надходити тепло до квартир. На вулиці мороз -17С. Через декілька годин будинки охолонуть, перемерзне опалення і все. Скоріше за все, масова евакуація почнеться до ночі...", - написав Дудник.

Він також зазначив, що в Авдіївці почалася евакуація місцевого населення, а Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) організувала роздачу гарячого чаю і каші.

"Почали евакуацію. Всю ніч Авдіївка під обстрілом. Працювали "Гради" та важка зброя. Олександр Решетник привіз хліб, щоб роздати людям. ДСНС організували гарячий чай та кашу", - пояснив він.

Дудник також інформував, що вночі надійшов сигнал про те, що у Старій Авдіївці пряме влучення в будинок, будинок горить, поранено чоловіка. Його вивезли до лікарні. Лікарі сказали, що життю чоловіка нічого не загрожує.

Як повідомляв Укрінформ, зараз в Авдіївці під Донецьком дуже напружена ситуація. Зранку 29 січня бойовики здійснили спробу штурму авдіївської промзони. За даними штабу АТО, вони почали інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів, а пізніше - штурм з метою відтіснити українські підрозділи. Сили АТО відбили атаку бойовиків, їм також вдалося захопити опорний пункт супротивника. Наразі бойові дії тривають.

За інформацією військових, оголошеною віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, упродовж 29 січня терористичними угрупуваннями здійснено 400 обстрілів Авдіївки, а 30 січня - 800.

В Авдіївці оголосили режим надзвичайної ситуації у зв'язку із загостренням ситуації з боку бойовиків та загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. В результаті обстрілу є поранені серед мирних жителів. Місто залишилося без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини та доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-