Геращенко розповіла, як боротися з хабарами на пунктах пропуску

Геращенко розповіла, як боротися з хабарами на пунктах пропуску

Укрінформ
Щоб зупинити зловживання і корупцію на контрольних пунктах в'їзду/виїзду (КПВВ) силовикам важливо не тільки не брати хабарі, а й домогтися, щоб їх не пропонували.

Про це ввечері у четвер на брифінгу в Краматорську заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка під час поїздки в Донецький регіон побувала на КПВВ у Майорському, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми велику увагу сьогодні приділили питанню можливих зловживань чи коррупції на КПВВ. Ходять чутки, а можливо, це не чутки, що можна там купити місце за 200 грівень і пройти без черги або проїхаті на машині за 200 гривень. В таких історіях дуже важливо зупиняти такі речі, щоб прикордонники і фіскали не тільки не брали 200 гривень, а й щоб їм і не пропонували їх», - сказала Геращенко.

Вона пояснила, що прикордонники повинні не тільки відмовитися від хабара, а й передати дані в поліцію, щоб потім оформити відповідне адміністративне правопорушення. За словами Геращенко, сьогодні є такі скарги від простих громадян, але «немає жодного рішення суду про таке адміністративне правопорушення», а поки не буде рішення судів і штрафів, зупинити корупцію тут складно.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, народний депутат Марія Іонова та міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш 12 і 13 січня  перебувають на Донбасі. Під час робочої поїздки заплановано проведення моніторингу ефективності використання бюджетних коштів на відновлення інфраструктурних об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-