У Бахмуті 24-річний бойовик добровільно здався поліцейським

У Бахмуті 24-річний бойовик добровільно здався поліцейським

Укрінформ
У місті Бахмут (колишньому Артемівську) Донецькій області 24-річний бойовик добровільно здався поліцейським.

Про це у вівторок повідомили у Бахмутському  відділенні поліції Донецької області.

«У Бахмуті бойовик добровільно здався поліцейським - 24-річний житель прифронтового Миронівського всіляко приховував свою причетність до незаконних озброєних формувань. Але життя без майбутнього йому набридло, і він вирішив добровільно здатися поліції», - сказано в повідомленні.

Поліцейські з'ясували, що в травні 2014 року фігурант добровільно вступив до лав незаконних озброєних формувань «ДНР» і в цьому ж місяці вже ніс «службу» на незаконно встановленому бойовиками посту поблизу селища Красний Пахар, тоді ще Артемівського району. До його обов'язків входив незаконний догляд транспорту і перевірка документів у громадян, а також оборона блокпоста у разі атаки Збройних сил України. З обмундирування у нього була тільки каска, а ось зброю йому не довірили, тому він чергував із звичайною палицею.

За весь час своєї служби найманець отримав 800 гривень. Розчарувавшись в ідеї «руського мира», молода людина покинула лави фейкової республіки, всіляко приховуючи своє кримінальне минуле.

Страх перед покаранням не залишав колишнього бойовика - він закривався удома і намагався нікуди не виходити. Дізнавшись, що можна добровільно здатися правоохоронцям і отримати шанс на нове життя, чоловік прийшов до поліції.

Правоохоронці підкреслили, що тільки після ретельної перевірки і з'ясування, що на час перебування в лавах «ДНР» він не скоював злочинів проти мирного населення, підслідного буде офіційно звільнено від кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-