На Донеччині зловили трьох учасників НЗФ

На Донеччині зловили трьох учасників НЗФ

Укрінформ
У Костянтинівці Донецької області поліцейські викрили трьох учасників незаконних збройних формувань (НЗФ), один з яких – колишній майор міліції.

Про це в четвер повідомили в Бахмутському відділі поліції Донецької області.

«У Костянтинівці поліцейські викрили трьох учасників незаконних збройних формувань, один з яких – колишній майор міліції... За всіма фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України», - сказано в повідомленні.

В одному випадку встановлено, що до 2014 року 40-річний чоловік працював у відділенні міліції на залізниці, а у вільний від роботи час чергував на блокпосту бойовиків. Чоловікові видали рушницю і камуфляж. Він перевіряв документи громадян і обшукував автомобілі.

Родичі чоловіка не здогадувалися про його «хобі». Надалі, зрозумівши, що він все одно понесе покарання за свої незаконні дії, чоловік в тому ж році за власним бажанням звільнився з органів внутрішніх справ. Після звільнення міста від бойовиків залишився в Костянтинівці, припинив контакти з колишніми знайомими і влаштувався на роботу в місцевий інтернат вихователем. Але його виявили поліцейські, тепер він постане перед судом.

В інших двох випадках йдеться про молодих людей, яким на той час було по 18 років. З травня по червень 2014 року вони здійснювали контрольно-перепустковий режим на блокпосту в Костянтинівці біля «Нафтобази» з автоматичною зброєю в руках. Коли місто було звільнено Збройними силами України, учасники НВФ також залишилися в рідному місті - були впевнені, що ніхто нічого не дізнається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-