На Донеччині прокуратура вимагає закрити Волноваський ізолятор

На Донеччині прокуратура вимагає закрити Волноваський ізолятор

Укрінформ
У Донецькій області прокуратура після виявлення у Волноваському ізоляторі численних порушень прав ув'язнених, не відповідності їх умов утримання міжнародним і національним стандартам вимагає його закрити.

Про це у четвер повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Прокуратура Донецької області після виявлення численних порушень прав ув'язнених у Волноваському ізоляторі вимагає його закрити», - сказано в повідомленні.

Зазначено, що заступник прокурора Донецької області Наталя Бойко з метою перевірки умов утримання, стану матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення ув'язнених та засуджених відвідала Приазовську виправну колонію №107 та ізолятор тимчасового утримання Волноваського відділу поліції.

Під час відвідування встановлено, що умови утримання ув'язнених в ІТТ Волноваського відділу поліції не відповідають міжнародним і національним стандартам. Так, в одній з камер не забезпечено дотримання норми житлової площі в чотири квадратних метри на одну людину. Як наслідок, у камерах навіть не вистачає місця для встановлення лавок, столів, навісних шаф тощо.

«Ширина третини камер менше за два метри і при наявності двох спальних місць, ув'язнені навіть не мають можливості вільно пересуватися по камері. У всіх приміщеннях підлога бетонна та не покрита  дерев'яним покриттям, як того вимагають встановлені законодавством України норми. Санітарно-гігієнічні прилади покриті іржею, брудні. Санітарний стан камерних та інших приміщень установи вкрай незадовільний. Все це сприяє можливому виникненню і поширенню важких інфекційних захворювань», - підкреслила Бойко.

За її словами, ув'язнені тут навіть не забезпечені постільною білизною, а ковдри, видані їм, пошкоджені і брудні. Крім цього ув'язнені фактично позбавлені права на охорону здоров'я та належну медичну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-