Слідство встановило винного в смерті поліцейського в Маріуполі

Слідство встановило винного в смерті поліцейського в Маріуполі

Укрінформ
Правоохоронці зібрали докази, які підтверджують, що смерть поліцейського в грудні 2015 року в Маріуполі настала в результаті його вбивства, а не стала наслідком серцевого нападу.

Про це в четвер повідомили в Центральному відділі поліції Донецької області.

«Правоохоронці зібрали докази, які підтверджують: маріупольський поліцейський був убитий. Поліцейські ініціювали проведення низки складних судово-токсикологічних і комісійних експертиз, які показали, що смерть, яка на перший погляд була природною, наступила в результаті передозування медпрепарату, який загиблому підсипали», - сказано в повідомленні.

Зазначено, що слідчі обласного главку під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області зібрали безкомпромісну доказову базу провини підслідного, і провадження за фактом вбивства з необережності працівника Приморського відділення поліції завершено і направлено до суду.

У поліції нагадали, що правоохоронця без ознак життя виявили перехожі в Приморському районі в 2015 році. Попередньо було встановлено, що смерть наступила внаслідок зупинки серця, але працівники поліції мали перевірити всі варіанти, в тому числі і вбивство.

Кримінальне провадження за фактом вбивства було відкрито в грудні 2015 року, і відтоді почався ретельний збір будь-яких зачіпок, підготовлено та направлено клопотання на проведення низки складних експертиз, результати яких слідчі чекали місяцями. Усе це ускладнювалося ще й тим, що особа, підозрювана у вчиненні злочину, відмовлялася йти на контакт з правоохоронцями і категорично заперечувала свою причетність до смерті поліцейського.

Крок за кроком, завдяки напруженій цілодобовій роботі поліцейським вдалося повністю відтворити день загиблого з точністю до хвилини. Було встановлено, що у вільний від служби час співробітник відпочивав в одному з кафе міста. Поруч розташувався підозрюваний, який довгий час ретельно стежив за правоохоронцем, вибравши його своєю жертвою. Зловмисник цікавило майно поліцейського.

Скориставшись нагодою, зловмисник підсипав йому медпрепарат зі снодійним ефектом, не замислюючись над тим, що проблеми зі здоров'ям жертви призведуть до її смерті. Коли потерпілий знепритомнів, убивця довів план до кінця, пограбувавши його.

Для співробітників поліції було справою честі встановити, як насправді загинув їх товариш. Правоохоронці невпинно збирали найменші зачіпки, які поступово звелися повну картину - вбивство поліцейського.

Зараз кримінальне провадження, відкрите за ст. 119 (Вбивство через необережність) КК України, завершено. Термін покарання для обвинуваченого обиратиме суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-