Організатору псевдореферендуму в Слов'янську світить п'ять років

Організатору псевдореферендуму в Слов'янську світить п'ять років

Укрінформ
На Донеччині поліцейські затримали мешканця Миколаївки, який свого часу брав участь в організації псевдореферендуму у Слов’янську та захопленні міськвідділу міліції, йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

"Мешканець Миколаївки приєднався до бойовиків одразу після того, як у квітні 2014 року був захоплений Слов’янський міськвідділ міліції. Він «ніс службу» на блокпості поблизу будівлі міліції, потім – у складі мобільної групи охороняв порядок під час незаконного референдуму. Поліцейські затримали зловмисника, тепер йому загрожує до 5 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

У місцевій поліції поінформували, що навесні 2014 року тоді ще 28-річний мешканець Миколаївки приєднався до масових безладів у Слов’янську і районі та вступив у лави так званої "ДНР". Його завданням була «охорона порядку» на блокпості поблизу захопленого міськвідділу міліції. Згодом він брав активну участь у проведенні незаконного референдуму, так само «забезпечуючи порядок», але вже у складі мобільної групи. За його словами, вогнепальної зброї йому не видавали, потреби у цьому не було – до складу групи входили російські військові.

Кар’єра «охоронця» завершилася банально - тоді, коли йому просто перестали «оплачувати послуги». А коли Слов’янськ був звільнений від терористів, зловмисник вирішив залягти на дно, сподіваючись, що його незаконні дії помічені не були. Але поліцейські не втратили його з поля зору та збирали доказову базу, аби затримати та притягнути його до відповідальності.

Наразі зловмисник затриманий, йому повідомлено про підозру за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України. Тепер йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-