На Донеччині затримали бойовика-мінометника

На Донеччині затримали бойовика-мінометника

Фото
Укрінформ
У селищі Новотроїцьке Волноваського району на Донеччині затримано 25-річного чоловіка, який під час "служби" у "ДНР" обстрілював мирні населені пункти з важкої зброї.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Донецькій області.

"Під час посилених оперативно-превентивних спецзаходів у селищі Новотроїцьке Волноваського району співробітники кримінальної поліції затримали 25-річного чоловіка, який з травня по серпень 2015 року «ніс службу» в лавах незаконного збройного формування "ДНР", - йдеться у повідомленні.

Бойовик розповів правоохоронцям, що протягом п’яти місяців він жив на базі у с. Гольмовський м. Горлівка. Чотири рази був на бойових позиціях, де обстрілював зі 120-міліметрового міномета мирне населення.

Терористи видали чоловіку автоматичну зброю, форму та військове посвідчення фейкової "республіки". Спочатку платили по 7 тис. грн на місяць, а потім перестали. Тоді він залишив лави незаконного збройного формування і повернувся додому.

Наразі поліція вилучила речові докази, зокрема фотографії фігуранта з мінометом. Ведеться досудове розслідування.

Попередня кваліфікація інкримінованого молодику злочину - ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України, максимальне покарання якої передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-