Особистого охоронця Захарченка судитимуть заочно

Особистого охоронця Захарченка судитимуть заочно

Укрінформ
У Донецькій області заочно судитимуть особистого охоронця ватажка терористів "ДНР" Олександра Захарченка.

Про це в середу повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"На Донеччині будуть судити заочно особистого охоронця ватажка терористів "ДНР" - Прокуратура Донецької області затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього українського міліціонера, який обгрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації)", - сказано в повідомленні.

Під час спеціального досудового розслідування встановлено, що мешканець міста Торез 1977 р.н., який з 2003 по 2014 роки працював в органах МВС в Донецькій області, у жовтні 2014 року вступив до лав терористичної організації "ДНР" - до особового складу так званої "охорони голови ДНР". Протягом певного періоду колишній міліціонер забезпечував особисту безпеку "голови ДНР" Захарченка.

Виконуючи злочинні накази, будучи озброєним автоматом АКСУ-74, обвинувачений охороняв ватажка терористів від військовослужбовців, правоохоронців та учасників інших військових формувань України, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції на території Донецької області, а також місцевих проукраїнських осіб.

Колишнього міліціонера судитимуть заочно, за співпрацю з терористами йому загрожує до 15 років позбавлення волі, констатували в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-