Житель Красногорівки сховав гранати у черевиках

Житель Красногорівки сховав гранати у черевиках

Укрінформ
Житель Красногорівки Донецької області ховав у будинку як «сувенір» 4 бойові гранати: дві Ф-1 - в шафі та дві РГД-5 - у черевиках.

Про це в суботу повідомили у Мар'їнському відділенні поліції Донецької області.

«4 бойові гранати вилучили поліцейські в прифронтовій Красногорівці - вибуховий арсенал ховав 40-річний чоловік в покинутому рідному домі», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що, отримавши інформацію про те, що житель Мар'їнського району ховає вдома у батьків заборонені предмети, поліцейські провели санкціонований обшук за вказаною адресою і нарахували 4 гранати і запали до них. Це дві гранати Ф-1, які під час вибуху дають 300 осколків, що розлітаються з великою швидкістю на кількасот метрів, які були виявлені в шафі, та ще дві гранати РГД-5 - у черевиках, уточнили в поліції.

Чоловік пояснив, що нещодавно він обміняв заборонені предмети у своїх знайомих на алкоголь і зберігав як «сувенір».

Гранати вилучені та направлені на експертизу. За фактом зберігання небезпечних предметів розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення або зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України, за що передбачено до 7 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-