На Донеччині у кожній новоствореній громаді буде відкрито Центр безпеки – Жебрівський

На Донеччині у кожній новоствореній громаді буде відкрито Центр безпеки – Жебрівський

Укрінформ
У Донецькій області в кожній новоствореній громаді буде відкрито Центр безпеки громадян в окремому спеціально обладнаному приміщенні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

«Ми розпочали проект створення у кожній новоствореній громаді Донецької області Центрів безпеки громадян. Це будуть окремі спеціально обладнані будівлі, в яких будуть розміщені пожежно-рятувальний загін, підрозділ поліції та бригада швидкої допомоги», - написав Жебрівський.

При цьому він додав, що керівники місцевого самоврядування вже сьогодні повинні освоювати навички співпраці з цими підрозділами. «Саме для цього ми й огранізували сьогодні відвідування 3-го пожежно-рятувального загону Маріуполя, Аварійно-рятувального загону спеціального призначення та Навчально-методичного центру», - зазначив Жебрівський. 

Він пояснив, що сьогодні були проведені показові навчання для голів новостворених об'єднаних територіальних громад, мерів міст, керівників райдержадміністрацій та керівників військово-цивільних адміністрацій. «Справа у тому, що після завершення децентралізаціі, усі місцеві пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС перейдуть на баланс органів місцевого самоврядування», - уточнив глава області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-