На Донеччині розпочався ремонт мосту у Закотному, на черзі – міст у Соледарі

На Донеччині розпочався ремонт мосту у Закотному, на черзі – міст у Соледарі

Укрінформ
У Донецькій області розпочалися будівельні роботи на зруйнованому бойовиками мосту через Сіверський Донець у селі Закітне.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької ОДА, керівник обласної ВЦА Пало Жебрівський. 

"Розпочали будівельні роботи на мості через Сіверський Донець у селі Закітне. Цей міст також підірвали російські найманці влітку 2014. До кінця поточного року буде відновлено пошкоджений сегмент і буде повністю замінено конструкцію покриття мосту", - йдеться у повідомленні.

В результаті, додав Жебрівський, міст буде на 9 метрів ширший: "Таким чином збільшиться його пропускна спроможність і до 100 тон збільшиться вантажопідйомність".

На відбудову мосту із Державного фонду регіонального розвитку виділено 36 млн грн, ще 4 млн грн - з обласного бюджету.

"Правда, є одна технологічна складність: для будівництва мосту, зокрема для покриття, будуть використовуватись суміші, якими можна працювати при температурі не нижче +5оС. Тому ми із підрядником відразу узгодили питання, щоб на випадок низьких температур, можна було зробити накриття, організувати підігрів і забезпечити належну температуру для проведення робіт", - зазначив Жебрівський.

Очільник області також повідомив, що 29 вересня відбудеться розкриття тендерної пропозиції щодо капітальної реконструкції мосту у Соледарі. З середини жовтня мають розпочатися ремонтні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-