На Донеччині штампували українські паспорти для

На Донеччині штампували українські паспорти для "Л/ДНР"

Укрінформ
Колишні та нинішні держслужбовці, використовуючи службове становище, маючи доступ до печаток та кліше, налагодили прибутковий бізнес з виготовлення та доставки паспортів громадянина України на тимчасово окуповану територію.

Про це повідомляє поліція Донецької області.

"Протягом півроку четверо маріупольців (дві жінки та двоє чоловіків віком від 25 до 28 років), за попередньою змовою виготовляли документи, які потім віддавали замовникам, що мешкають на непідконтрольній Україні території. Підроблений паспорт коштував 500 гривень. Зловмисниці – діючі співробітниці районного управління Державної міграційної служби, їх поплічники – колишні держслужбовці", - йдеться у повідомленні.

На сьогодні правоохоронцями проведено обшуки за адресою орендованого злочинною групою приміщення та за місцями мешкання всіх його учасників. Вилучено понад 40 паспортів на різних осіб (як із вклеєними фотокартками, так і без них), кліше, тиски, бланки, пристрої для обрізання та вклеювання фотокарток, фотокартки різних громадян, комп’ютерну техніку, фотопапір та суму 70 тисяч гривень.

Слідчим відділом Волноваського відділу поліції розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.358 «Підроблення, збут чи використання документів» Кримінального кодексу України, за що передбачено до 5 років позбавлення волі.

28-річному організатору злочинної групи та його 27-річній поплічниці вже повідомлено про підозру, у відношенні ще двох зловмисників приймається рішення.

Наразі поліцейські встановлюють власників усіх підробних паспортів. Особовий склад поліції Донеччини орієнтовано на ретельну перевірку документів, що засвідчують особу, особливо на пунктах пропуску, з метою виявлення недійсних або таких, що мають ознаки підробки.

Правоохоронці звертаються до всіх, хто протягом останнього року міняв паспорт або вклеював нову фотокартку (навіть без власної присутності) у Лівобережному районному Управлінні міграційної служби України, з проханням звернутися до міграційної служби або у територіальне відділення поліції для перевірки достовірності паспорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-