На Донеччині судитимуть чоловіка, який здав терористам українських розвідників

На Донеччині судитимуть чоловіка, який здав терористам українських розвідників

Укрінформ
На Донеччині судитимуть 61-річного місцевого мешканця, який у 2014 році виказав терористам місце дислокації українських розвідників, через що 10 вояків ЗСУ загинули, а 5 потрапили в полон.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Прокуратура Донецької області завершила розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України стосовно мешканця Шахтарського району, з вини якого загинули військовослужбовці Збройних сил України". - йдеться у повідомленні.

Як було встановлено, 29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу селища Латишеве Шахтарського району Донецької області розташувалися 19 військовослужбовців третього окремого полку спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони України. 61-річний місцевий мешканець, увійшовши в довіру до військовослужбовців і посилаючись на необхідність поїхати до своєї дружини, виїхав на власному автомобілі в напрямку міста Сніжне Донецької області. Звідти він повернувся у супроводі не менш 4 одиниць важкої військової бронетанкової техніки разом із учасниками терористичної організації «ДНР».

"У результаті нерівного бою десятеро військовослужбовців ЗСУ загинуло, п'ятеро потрапили у полон", - зазначають в прокуратурі.

Обвинувачуваному також інкримінують фінансування тероризму, оскільки у 2014 році він зареєстрував на тимчасово окупованій бойовиками території підприємство та сплачував податки до так званого «Центрального Республіканського банку» терористичної організації «ДНР».

Зловмисника вдалося затримати і заарештувати лише в липні цього року. Наразі справу скеровано до суду. За тяжкі злочини чоловіку загрожує довічне позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-