Жителям прифронтового селища відключають воду і опалення

Жителям прифронтового селища відключають воду і опалення

Укрінформ
На Донеччині, у прифронтовому селищі Донське Волновахського району, де проживає п'ять з половиною тисяч людей, відключають воду і опалення. На знак протесту жителі збираються перекривати дороги.

Про це повідомляє у Фейсбуці начальник Головного управління Національної поліції України у Донецькій області В‘ячеслав Аброськін.

"Вранці біля Донської селищної ради зібралося до 250 осіб. Після закриття місцевої хіміко-металургійної фабрики у селищі відключають воду і опалення... Проводимо роз'яснювальну роботу про відповідальність за порушення закону, але люди у відчаї і думають перекривати дорогу", - пише Аброськін.

Як пояснив начальник донецької поліції, практично всі жителі селища працюють на хіміко-металургійній фабриці, яка входила до складу ММК імені Ілліча ("Метінвест"), та її соціальних об'єктах. У Донському є середня школа, дитячий садок, будинок культури, три бібліотеки, лікарня, поштове відділення і кілька магазинів.

"Поки що органи Волновахської місцевої влади і "Метінвест" визначають, хто за що відповідає, страждають люди. Напередодні осінньо-зимового періоду відключати тепло і воду – просто верх цинізму", - підкреслив Аброськін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-