Жебрівський хоче перетворити збиткові шахти на індустріальні парки

Жебрівський хоче перетворити збиткові шахти на індустріальні парки

Укрінформ
Збиткові і неперспективні державні шахти треба закрити і на їх місці створити індустріальні парки, а також запустити програми перекваліфікації шахтарів, надаючи їм робочі місця.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької ОДА, керівник обласної ВЦА Павло Жебрівський після відвідин п'ятої північної лави шахти імені Стаханова. 

«Збиткові і неперспективні державні шахти треба швидко закривати і витягувати людей із цього пекла на поверхню землі. На території цих шахт будемо будувати індустріальні парки, запускати програми перекваліфікації шахтарів, залучати інвестиції, створювати робочі місця наверху. А перспективні шахти, серед них і ім.Стаханова, будемо розвивати, вкладати в технологію і розробку нових пластів», - запропонував Жебрівський.

Він зазначив, що настав час змінювати поняття про Донеччину як виключно про шахтарський край.

“Часи змінюються, і ми, щоб вижити, маємо змінюватися також. Колись в Україні була дуже крута професія – чумак. Але пройшло 150 років і від чумаків залишились гарні пісні та оповіді. Сіль тепер возять машинами і поїздами. Треба дивитися правді в очі і не обманювати людей ілюзіями”, - написав він.

Жебрівський підкреслив, що на Донеччині живуть кваліфіковані, порядні, працьовиті люди, разом з якими влада може створити нову економічну модель краю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-