На

На "Азовсталі" запустили реконструйовану за 90 млн. дол. доменну піч

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час візиту до Маріуполя в середу відвідав металургійний комбінат «Азовсталь». Там глава держави ознайомився з роботою доменної печі (ДП) №4, недавно запущеної в промислову експлуатацію після капремонту за 90 млн. дол.

Про це повідомляє сайт «Азовсталі», що входить до Групи Метінвест.

«На підприємстві Президент ознайомився з роботою доменної печі (ДП) №4, однією з найсучасніших і екологічних в Україні, нещодавно запущеної в промислову експлуатацію після капремонту. Інвестиції Групи Метінвест в реконструкцію ДП №4 склали 90 млн доларів», - йдеться у повідомленні.

У процесі капітального ремонту доменна піч №4 фактично була зведена заново. Проведено роботи по заміні корпусу, укладка вогнетривкої цегли (футеровка) і установка нової системи охолодження. Збудована сучасна насосно-акумуляторна станція. ДП №4 оснастили комп'ютерною системою управління, а також сучасними контрольно-вимірювальними приладами, датчиками і автоматикою.

Запуск домни після модернізації дозволить здешевити виробництво і за рахунок більш ефективних технологій знизити витрату коксу на 15%. Це зробить продукцію «Азовсталі» на світових ринках більш конкурентоспроможною.

У процесі реконструкції домни встановлено сучасне обладнання для очищення забрудненого повітря вартістю 12,7 млн ​​доларів. Нова система аспірації ливарних дворів разом з потужним рукавним фільтром дозволяють видаляти до 99% пилу і усувати викиди бурого диму, що відповідає європейським екологічному нормативу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-