Торецьк відзначив потрійне свято

Торецьк відзначив потрійне свято

Укрінформ
Мешканці Торецька відзначили 27 серпня  210-у річницю заснування міста, 80-річницю заснування Державного підприємства ДП "Торецьквугілля" та День шахтаря.

Привітати славетне козацьке місто Торецьк (колиш. Дзержинськ) із ювілеями та святом прибув голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, повідомляє сайт Донецької ОДА.

"Доля розпорядилась так, що сьогодні, як і два століття тому Торецьк знаходиться на передовій. Перше поселення заснували тут запорозькі козаки для захисту південно-східних меж Війська Запорозького Низового. Сьогодні місто знову на передовій і захищає мир та цивілізацію від війни і хаосу", - зазначив очільник області.

Вітаючи горожан Торецька, Павло Жебрівський нагадав, що цього року минає також 80 літ, як населений пункт Щербинівка (одна із попередніх назв Торецька) отримав статус міста. А також про те, що "Шахта імені Дзержинського" сьогодні є настарішою діючою вугільною шахтою не тільки області, але й України загалом. Заснована вона була ще 1860 року і з того часу постійно діє.

"До речі, сьогодні "Торецьквугілля", це єдина державна компанія, де на 100% закрито заборгованість шахтарям по заробітній платі. Але наше завдання сьогодні, не тільки вишукувати кошти на виплату зарплат шахтарям. Ми сьогодні також працюємо над тим, щоб залучити кошти на фундаментальну модернізацію шахт, переведення шахт на механізоване видобування вугілля, на закладку нових горизонтів і вийти на самоокупність шахт", - наголосив голова Донецької ОДА.

Керівник області повідомив, що станом на сьогодні зареєстровано Агенцію регіонального розвитку і найближчим часом розпочнеться проект, в результаті якого на місці однієї з найбільш збиткових шахт Торецька буде створено Індустріальний парк. "Там будуть створені нові підприємства, нові робочі місця,  щоб жоден із шахтарів не залишився без заробітної плати. Ми розробляємо нову модель економіки Торецька. Нам треба починати витягувати людей із-під землі, зі збиткових шахт і забезпечувати їх тут, наверху гідною працею і зарплатнею", - зазначив П.Жебрівський.

На сьогодні Торецьку з обласного бюджету вже виділено близько 70 млн грн для модернізації лікарні та школи, а також на  реконструкцію парку.

Після привітань Павло Жебрівський та генеральний директор ДП "Торецьквугілля", депутат міської ради Торецька Володимир Юхименко вручили урядові нагороди, відзнаки голови ОДА та цінні подарунки з нагоди свят та ювілею міста шахтарям, ветеранам праці, представникам інших професій, громадським активістам міста.

За словами В.Юхименка, вперше за багато десятиліть на День міста і День шахтаря до Торецька з привітаннями особисто завітав керівник області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-