Обстріли бойовиків загрожують зупинкою водопостачання у 12 містах - «Вода Донбасу»

Обстріли бойовиків загрожують зупинкою водопостачання у 12 містах - «Вода Донбасу»

Укрінформ
У Донецькій області обстріли бойовиків у зоні Південно-Донбасівського водопроводу загрожує зупинкою централізованого водопостачання у 12 містах, а також довколишніх селах та селищах, де проживають сотні тисяч людей.

Про це повідомили у вівторок у комунальному підприємстві «Компанія «Вода Донбасу».

«Над південно-західною групою міст Донецького регіону знову нависла загроза зупинки централізованого водопостачання, а це міста Покровськ, Українськ, Гірник, Курахове, Селідове, Мирноград, Білозерське, Новодонецьке, Олександрівка, Волноваха, Докучаєвськ, Вугледар, а також довколишні села і селища», - сказали в компанії.

Відзначається, що впродовж двох діб у зоні обстрілу знаходяться найважливіші об'єкти Південно-Донбасівського водопроводу, і внаслідок влучення осколків снарядів пошкоджено скло на насосних станціях першого і п'ятого підйомів, на насосній станції п'ятого підйому пошкоджено дах, на території насосної станції першого підйому - пряме влучення снаряду.

«Ці об'єкти Південно-Донбасівського водопроводу знаходяться на лінії розмежування, у так званій «сірій» зоні. Обстріл було здійснено під час зміни персоналу, і, на щастя, наші співробітники встигли заховатися у бомбосховищі, - сказали спеціалісти компанії.

Вони підкреслили, що, якщо обстріл триватиме, то кілька сотень тисяч людей залишаться без води, оскільки від насосної станції першого підйому Південно-Донбасівського водопроводу вода подається на п'ять фільтрувальних станцій: Донецьку, Красноармійську, Великоанадольську, Маріупольську №1 і Маріупольську №2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-