На Донеччині поліцейські вилучили снаряди до

На Донеччині поліцейські вилучили снаряди до "Градів", гранати та вибухівку

Укрінформ
На непрацюючому підприємстві під Дружківкою правоохоронці знайшли 7 підкаліберних артилерійських снарядів та 2 кумулятивних снаряди.

Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Донецькій області.

 Ще 3 осколкові гранати, набої та вибухівка були вилучені у населення Донеччини в результаті оперативних відпрацювань. Усього поліцейські припинили 5 фактів обігу нелегальної зброї.

"До чергової частини Дружківського відділення поліції надійшло повідомлення що в с. Олексієво-Дружківка по вулиці Октябрській на території підприємства в землі виявлено артилерійські снаряди. Співробітники поліції негайно прибули на місце знахідки. У схованці правоохоронці виявили та вилучили 7 підкаліберних артилерійських снаряди, 2 кумулятивних снаряди та учбову димову шашку", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські забезпечили охорону місця події. Небезпечна знахідка була передана саперам ДСНС у Донецькій області для утилізації. Наразі встановлюється власник смертоносного арсеналу.

Того ж дня правоохоронці вилучили нелегальну зброю у Покровську, Торецьку, Добропіллі та Мирнограді.

У прифронтовому Торецьку працює спецгрупа поліції обласного главку, яка проводить масштабне відпрацювання. В ході контрдиверсійних заходів на лінії розмежування у селищі Новгородському поліцейські затримали чоловіка, який ховав боєприпаси та вибухівку. У 37-річного місцевого мешканця вилучено гранату РГД-5 та приблизно 200 г пластичної речовини, якої саме – буде з’ясовано під час експертизи.

У Покровську під час несення служби з охорони публічної безпеки на території автовокзалу співробітниками поліції для перевірки документів був зупинений 31-річний мешканець Кривого Рогу. У його рюкзаку співробітники поліції виявили гранату РГД-5 та набої до автомату «Калашникова» і пістолету «Макарова».

Аналогічний «набір масового ураження» був знайдений співробітниками Добропільського відділу поліції в 39-річного перехожого, зупиненого поблизу місцевої автобази. Чоловік мав при собі осколкову гранату та 42 автоматних набої. Правопорушник пояснив, що заборонені предмети він знайшов на околиці міста у лісосмузі та залишив собі «про всяк випадок».

Відомості за усіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Поліція нагадує, що у власників вибухонебезпечних знахідок є шанс звільнитися від кримінальної відповідальності - триває місячник добровільної здачі зброї, і громадяни активно користуються наданою можливістю.

Так, до чергової частини Мирноградського відділення поліції звернувся 32-річний місцевий мешканець, який повідомив, що дорогою на роботу щойно знайшов на узбіччі вулиці гранату РГД-5. Боєприпас вилучений та направлений на експертизу, а хлопець буде звільнений від кримінальної відповідальності згідно ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-