"ДНР" захопила Донбаську енергосистему Укренерго

Укрінформ
В Горлівці група озброєних осіб на чолі з керівником підприємства електромереж, створеного владою так званої ДНР, 30 червня захопила приміщення Донбаської енергосистеми (ЕС) ДП «НЕК «Укренерго».

Про це повідомляє прес-служба Укренерго.

«За неофіційною інформацією, ця акція здійснена на виконання розпорядження керівництва окупаційної влади про націоналізацію об`єктів енергетики, що належать Україні», - стверджують у компанії.

В Укренерго зазначили, що вже 1 липня керівники Донбаської ЕС не були допущені на робочі місця.

«Виконання вказівок законного керівництва ЕС блокується озброєними особами, які знаходяться в  приміщенні енергосистеми. Технічний персонал середньої ланки примушують  писати заяви про перехід до штату створеного сепаратистами підприємства електромереж та виконувати вказівки його керівництва», - заявили на підприємстві.

У прес-службі зазначили, що такі незаконні дії є грубим порушенням Мінських угод, законодавства України та прав її громадян.

«Усунення від керівництва кваліфікованих фахівців, які здійснювали управління такими високотехнологічними процесами як диспетчеризація  і експлуатація магістральних електромереж та заміна їх не підготовленими для виконання цих функцій людьми, загрожує сталій роботі ОЕС України і, перш за все, надійності енергопостачання споживачів окупованої території  Донбасу», - кажуть у компанії.

В цій ситуації,  ДП «НЕК «Укренерго» вживає необхідних заходів для забезпечення ста​більної роботи енергосистеми України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-