Хакери зломали 17 російських сайтів: Захарченко і Плотницький вибачаються перед українцями

Хакери зломали 17 російських сайтів: Захарченко і Плотницький вибачаються перед українцями

Фото, відео
Укрінформ
Українські патріоти з кіберальянсу FalconsFlame, Trinity, Рух8 та Кіберхунта провели у вівторок успішну операцію #opDay28 зі злому 17 російських пропагандистських інформаційних ресурсів. На зламаних сайтах, зокрема, ватажки "ДНР" і "ЛНР" в День Конституції України вибачаються перед українцями "за свій ідіотизм".

Про це повідомляє сайт міжнародного волонтерського співтовариства InformNapalm. 

"Дану операцію хакери присвятили 20-ій річниці ухвалення Конституції України, яка йде корінням в славні часи українського козацтва, відомого своєю волелюбністю і безстрашністю. Якості ці нікуди не поділися, і його (козацтва) нащадки, воїни кіберпростору, нагадують всім, хто причетний до інформаційної складової російської гібридної агресії проти України, що у них є всі підстави боятися звуку власногок комп'ютера, що працює, і кожного вхідного на нього повідомлення", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що за декілька місяців в ряди альянсу вступили нові групи. Зокрема, напередодні початку операції #opDay28 до кіберальянсу приєдналися і хакери з команди Кіберхунта.

Зазначається, що паралельно зі зломами сайтів встановлюються особи тих, хто має відношення до російської машини пропаганди, яка за ці два роки вже коштувала життя тисячам людей. "Зламуються поштові скриньки, листування в соціальних мережах і хмарні сховища російських пропагандистів, а точніше - віртуальних солдатів кремлівського режиму. Далі дані передаються для аналізу волонтерської розвідці InformNapalm, сайту Миротворець і СБУ, щоб винні в злочинах понесли своє покарання в реальності", - наголошується в повідомленні.

Наприклад, завдяки злому порталу novorossia.me вдалося отримати особисті дані співробітників пропагандистського ресурсу НовороссіяТВ. Зі списками посібників терористів можна ознайомитися на сайті ordilo.org.

Зокрема, сайт "Глави ЛНР" дотепер містить звернення Плотницького, в якому той приносить "вибачення перед всіма жителями України за свій ідіотизм". "Я особисто приношу вибачення перед всіма жителями України за свій ідіотизм і сподіваюся, що ця річниця Конституції України стане переломним етапом у відносинах Донбасу зі своєю Батьківщиною - Україною! Всупереч рашистській пропаганді ми вилікуємося від шизофренії, і на території Донбасу восторжествують Український Конституційниий лад", - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що останніми місяцями кіберальянс українських хакерів вже провів декілька успішних хірургічних операцій з вирізування віртуальних метастаз Кремля, у тому числі зі злому і знищенню інформаційного російського смітника ANNA-NEWS, який фінансує і займається ФСБ РФ. 9-го травня була проведена блискуча операція зі знищення 9 сайтів, а трохи пізніше альянс зламав корпоративний портал російського "Першого каналу" і отримав особисті дані всіх його співробітників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-