На Донеччині заочно засудили трьох міліціонерів-перебіжчиків

На Донеччині заочно засудили трьох міліціонерів-перебіжчиків

Укрінформ
На Донеччині заочно засуджено до 9 років позбавлення волі трьох міліціонерів-зрадників, які перейшли на бік терористів «ДНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«Вироком Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області трьох міліціонерів, які перейшли на бік терористів «ДНР», заочно визнано винними у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації)», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у травні 2014 року троє міліціонерів - начальник сектора дільничних інспекторів міліції Центрально-Міського районного відділу Горлівського міського управління, оперуповноважений Дебальцевського міського відділу та старший оперуповноважений сектору карного розшуку Дебальцевського міського відділу міліції Головного управління МВС України в Донецькій області - вступили до лав терористів.

Будучи озброєними автоматичною вогнепальною зброєю, в одязі з розпізнавальними знаками терористичної організації «ДНР», вони перебували на блокпосту, збудованому бойовиками у м. Дебальцеве. Працюючи на терористів, обвинувачені проводили незаконні огляди транспортних засобів, їх вантажу і перевірку документів пасажирів.

Після звільнення Дебальцевого від незаконних збройних формувань два майори та капітан міліції залишили місто та пішли з бойовиками.

У зв'язку з тим, що колишні правоохоронці і досі перебувають на тимчасово окупованій території, їх судили заочно.

Суд також позбавив засуджених спеціальних звань.

Початок строку відбування покарання буде обчислюватись із дня їхнього затримання та фактичного виконання покарання у виді позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-