Для переселенців у Донецькій області відбудують 17 гуртожитків

Для переселенців у Донецькій області відбудують 17 гуртожитків

Укрінформ
У Донецькій області до кінця року відбудують 17 гуртожитків для вимушених переселенців з  тимчасово окупованої території.

Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський у середу під час звітної прес-конференції у Краматорську за підсумками року роботи на посаді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До кінця року має бути відбудовано та запущено в експлуатацію 17 гуртожитків для переселенців. Ми розуміємо, що це – краплина в морі, але деяка частина переселенців зможуть мати житло та адаптуватися до життя, найти свою реалізацію на Донеччині", - сказав Жебрівський.

Очільник області нагадав, що у вересні минулого року в області була прийнята обласна Програма інтеграції, соціальної адаптації та захисту внутрішньо переміщених осіб на 2015-2016 роки.

Обсяг ресурсів, які планується залучити на виконання Програми, складає 85 млн грн. Базові пункти Програми, окрім вирішення житлового питання, включають надання медичної допомоги, психологічну реабілітацію, допомогу з працевлаштування, забезпечення речами першої необхідності, одягом, активний розвиток і діяльність громадських організацій ВПО, формування сприятливих умов для навчання та оздоровлення дітей.

Згідно з Донецькою ОДА, станом на 12 травня у Донецькій області на обліку перебувають 724,6 тис. осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, у тому числі 190 тис. осіб працездатного віку, 75 тис. дітей, 432 тис. пенсіонерів. Найбільша кількість переміщених осіб зареєстрована в містах Бахмут, Костянтинівка, Краматорськ, Маріуполь, Слов’янськ, Покровськ, у Великоновосілківському та Волноваському районах.

Між тим, фактично на території області проживають 250 тис. вимушених переселенців, решта –  так звані "соціальні туристи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-