КПВВ

КПВВ "Зайцеве" та "Новотроїцьке" перенесуть, логістичні центри закриють – Жебрівський

Укрінформ
Контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) "Зайцеве" та "Новотроїцьке" у Донецькій області перенесуть у Майорськ та Березове відповідно, а гуманітарно-логістичні центри, розташовані при них, будуть закриті.

Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський у середу під час звітної прес-конференції  у Краматорську за підсумками року роботи на посаді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Скоріш за все, в цьому році вони (гуманітарно-логістичні центри – ред.) припинять свою роботу тому, що ми маємо перенести контрольні пункти в’їзду/виїзду із Зайцевого в Майорськ, а з Новотроїцького – в Березове", - повідомив Жебрівський.

За його словами рішення про перенесення КПВВ вже практично прийняте. З їх перенесенням відпадає потреба і існування гуманітарно-логістичних центрів (ГЛЦ).

П.Жебрівський зазначив, що ці центри не мали жодної бізнес-цілі, їх фінансовий оборот був невеликий, але вони на першому етапі вони виконали "політико-психологічну функцію" -  "простягнутої руки нашим людям, які вимушено проживають на тимчасово окупованих територіях". Між тим, їх існування також давали привід для створення різних безпідставних обвинувачень на адресу Донецької ОДА, "що хтось там заробляє, є якась контрабанда". Із закриттям ГЛЦ зникнуть і ці підстави, додав очільник області.

Як відомо, На даний час в межах визначених дорожніх коридорів у Донецькій області функціонують 4 КПВВ: "Зайцеве", "Мар’їнка", "Новотроїцьке", "Гнутове".

На виконання ініціативи Президента України на лінії розмежування у Донецькій області було створено 2 гуманітарно-логістичні центри. Перший розташований між нульовою лінією розмежування та КПВВ "Зайцеве" на Артемівському напрямку (відкритий 28 серпня 2015 року). Другий – поруч із КПВВ "Новотроїцьке" на Маріупольському напрямку (відкритий 9 жовтня 2015 року).

Робота центрів організована з метою надання доступу громадянам України, які приїжджають з тимчасово окупованої території, до продуктів харчування і товарів першої необхідності за середньоукраїнськими цінами. Відкриття ГЛЦ також допомогла знизити ціни на тимчасово окупованій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-