В АТО загострення: бойовики застосовують 152-мм гаубиці, танки і артилерію

В АТО загострення: бойовики застосовують 152-мм гаубиці, танки і артилерію

Укрінформ
Російсько-терористичні війська на Донбасі все більш активно використовують 120-мм міномети, 122-мм і 152-мм артилерію, танки і легку бронетехніку.

Про це у Facebook пише керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Відзначається впевнене нарощування інтенсивності та потужності обстрілів з боку терористів та ескалація бойових дій на південь від Донецька, на Приморському напрямку, одночасно загострюється ситуація і на раніше напружених ділянках – на захід і північний захід від Донецька, в районі Горлівки і на Светлодарской дузі.

ІС виклав найбільш показові випадки порушень Мінських угод з боку російсько-терористичних військ протягом доби:

Район Бутівки – двічі вогневі нальоти з 120-мм мінометів, пізніше короткий але потужний артилерійський наліт (152-мм гаубиці «Мста-Б» з позицій в районі західної окраїни Спартака).

Мінометний обстріл з 120-мм мінометів в районі Мар'їнки. Фактично, бойовики ведуть обстріл на всій ділянці від Мар'їнки до Новотроїцька – стрілецьке озброєння, гранатомети, міномети 120-мм, епізодичне застосування 122-мм артилерії (використовуються «блукаючі» батареї 122-мм гаубиць Д-30\30А).

Тельманівська і Докучаевська групи російсько-терористичних військ посилені артилерією. В обох випадках - по дивізіону ствольної артилерії («Мста-Б», Д-30). З боку Стили в район Докучаєвська йде активне перекидання боєприпасів (по 7-8 одиниць вантажного автотранспорту на добу).

Південніше Яковлівки фіксувалася «блукаюча» батарея 152-мм САУ 2С3 «Акація» бойовиків. Північніше Ясинуватої в лісництві зафіксована «мотострілецька рота» бойовиків з 11 од. ББМ, тут же зафіксовані позиції 4 танків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-