У ЄС хочуть, щоб Донбас став “Західним Берліном”

У ЄС хочуть, щоб Донбас став “Західним Берліном”

Укрінформ
Євросоюз хотів би, щоб Донбас став локомотивом позитивних змін в Україні, прикладом гідного життя — таким собі “Західним Берліном”.

Про це заявив у п'ятницю у Маріуполі прес-аташе Представництва Європейського союзу в Україні Давид Стулік під час відкриття Другого "Донбас медіа форуму", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми тут дуже хочемо допомогти з тим, щоб Донбас став таким своєрідним “Західним Берліном”, який покаже усьому світу, як можна гідно жити, що той шлях, який обрала ця частина України, є правильним”, - заявив він.

Давід Стулик підкреслив що ЄС приділяє велику увагу Донбасу, вірячи, що він стане рушієм змін по всій Україні.

“Наш пан посол, мої колеги  - ми майже щотижня буваємо на Донбасі, бо ми теж віримо, що, дійсно, Донбас — Луганська та Донецька області — вони можуть стати двигуном змін в Україні. Уявіть собі, як зміниться Донбас, він стає справді європейським, то чому решта України не може такою стати?”, - заявив він.

Прес-аташе Представництва ЄС зазначив, що окрім різних проектів з допомоги внутрішнім переселенцям в Україні, Євросоюз надасть декілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури Донбасу. “У нас готова програма відновлення Донбасу, на яку піде декілька мільярдів гривень від європейських платників податків. Ми також  відкриваємо можливості торгувати з найбільшим ринком у світі”, - сказав він.

Звертаючись до присутніх учасників Форуму, Д.Стулик заявив, що саме журналісти можуть допомогти у знаходження виходу, з розв'язаної Росією війни. “Уся ця війна розпочалася саме з інформаційного потоку. Саме тому журналісти несуть відповідальність — допомогти знайти вихід з ситуації”, - зазначив він.

Другий “Донбас медіа форум” проходить 10-11 червня у Маріуполі на тему “Журналістика в кризових регіонах під час змін". Під час панельних дискусій учасники обговорять шляхи подолання інформаційної блокади на окупованих та звільнених територіях Донецької та Луганської областей, способи протистояння дезінформації та пропаганді, пошуки рецептів виживання для локальних медіа.

На майстер-класах спікери розкажуть про досвід роботи журналістів в конфліктно-чутливих умовах та поділяться найкращими практиками виживання медіа. Крім того, для учасників буде передбачено локацію, де під час перерв можна роздавати презентаційні матеріали про свою роботу.

За результатами роботи Форуму також планується виробити Резолюцію про ситуацію зі свободою слова на Донбасі та рекомендації для розвитку незалежної журналістики в регіоні 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-