Збільшення обстрілів на Донбасі доручили розслідувати СЦКК і місії ОБСЄ

Збільшення обстрілів на Донбасі доручили розслідувати СЦКК і місії ОБСЄ

Укрінформ
Тристороння контактна група за підсумками сьогоднішньої відеоконференції доручила Спільному центру з контролю і координації припинення вогню (СЦКК) і місії ОБСЄ розслідувати випадки обстрілу на Донбасі і доповісти про результати 15 червня. 

Про це повідомила в Facebook Дарка Оліфер, прес-секретар Леоніда Кучми, який представляє Україну в Тристоронній групі. 

"За взаємною домовленістю, у зв'язку із збільшенням порушень режиму припинення вогню, відбулося засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції із залученням представників ОРДЛО. За підсумками доручили СЦКК спільно з СММ ОБСЄ розслідувати всі випадки і доповісти на зустрічі в Мінську 15 червня", - відзначила Оліфер.

За її словами, сторони також дійшли згоди про необхідність негайного припинення вогню.

У свою чергу, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контрактної групи Ірина Геращенко зазначила, що українська сторона висловила занепокоєння посиленням обстрілу і щоденним порушенням режиму тиші з боку бойовиків. 

За її словами, важкі переговори очікуються і 15 червня в Мінську, де відбудеться чергова зустріч Тристоронньої групи. 

"Ми наполягаємо на ключовому - безпеці! Дотримання режиму тиші має стати аксіомою, українські військові не повинні гинути від російської зброї і найманців, українські громадяни не повинні страждати від щоденного обстрілу. У цьому контексті також особливу увагу ми приділяємо безпеці роботи КПВВ, які останнім часом постійно обстрілюються і призупиняють роботу з міркувань безпеки", - додала Геращенко.

У той же час для гуманітарної підгрупи, за її словами, ключовим є питання заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-