Під Слов’янськом відкрили меморіал пам’яті загиблих льотчиків

Під Слов’янськом відкрили меморіал пам’яті загиблих льотчиків "Ан-30"

Фото
Укрінформ
У селищі Пришиб Слов'янського району на Донеччині у неділю відбулося офіційне відкриття меморіалу "Скорботний янгол" в пам'ять про загиблих у 2014 році під Слов'янськом льотчиків літака-розвідника Ан-30Б.

Про це повідомляє сайт міста Слов'янськ "6262.com.ua".

"На відкриття меморіалу прийшли жителі Пришиба, родичі загиблих льотчиків, їх побратими і жителі Слов'янська та Краматорська. На місці, де впав літак, встановили меморіал "Скорботний янгол", який буде усім нагадувати про ту страшну подію, яка сталася два роки тому", - йдеться у повідомленні.

Свою щиру вдячність та слова жалю висловили жителі села Пришиб, які стали свідками трагедії того дня. Слово надали і родичам загиблих героїв, вдячним мешканцям Слов'янська та військовим побратимам. Вірш про трагедію зачитав поет з Краматорська.

Присутні вшанували пам'ять загиблих льотчиків і поклали до меморіалу квіти.

Тепер пам'ять про героїчний подвиг екіпажу і ту страшну трагедію буде берегти "Скорботний янгол".

Як відомо, 6 червня 2014 року, о 17 годині 12 хвилин в районі міста Слов’янськ російські терористи з новітньої ракети російського виробництва збили військовий літак Ан-30Б бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України.

Попри смертельну небезпеку, втрачаючи дорогоцінні секунди, протягом яких було можливо врятуватися, екіпаж відвів від міста ушкоджений літак, щоб не допустити жертв серед мирного населення Слов’янська. П’ять з восьми членів екіпажу героїчно загинули: командир транспортної авіаційної ескадрильї "Блакитна стежа" Костянтин Могилко, оператор Сергій Камінський, борттехнік Павло Дришлюк, механік Олексій Потапенко і радист Володимир Момот.

Указом Президента України № 545 від 20 червня 2014 року командиру транспортної авіаційної ескадрильї "Блакитна стежа" бригади транспортної авіації підполковнику Могилку Костянтину Вікторовичу присвоєно звання Герой України (посмертно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-