На Донеччині створять кінологічний центр поліції

На Донеччині створять кінологічний центр поліції

Укрінформ
Начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області Вячеслав Аброськін повідомив про початок створення кінологічного центру поліції в регіоні.

Про це він написав у четвер на своїй сторінці в Facebook.

«Створюємо центр із самого початку, оскільки колишні співробітники і собаки залишилися на окупованій території.  Саме зараз, в умовах протидії тероризму, кінологічні підрозділи затребувані, як ніколи. Створення центру вкрай важливе і актуальне», - написав Аброськін, зазначивши, що собаки навчатимуться  працювати з виявлення вибухових засобів, зброї і боєприпасів, а також будуть задіяні в пошуку трупів і наркотиків під час заходів у зоні АТО.

Глава обласної поліції нагадав, що пес Туман, якого 9 місяць тому поліції подарував секретар Маріупольської міськради Степан Махсма, вже підріс, йому  11 місяців, він проходить навчання, і «саме з нього ми починаємо створення кінологічного центру поліції Донеччини».

За його словами, роботу підрозділу буде організувати Назар Зубричев, який в 2014 році прийшов добровольцем в батальйон «Артемівськ».

Аброськін запросив до співпраці кінологів-інструкторів, дресувалників і «просто людей, закоханих у професію кінолога, зі своїми собаками, які навчені і можуть бути використані в нашій поліцейській роботі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-