Поліцейська місія має діяти по всій території ОРДЛО - Жебрівський

Поліцейська місія має діяти по всій території ОРДЛО - Жебрівський

Укрінформ
Майбутня поліцейська місія ООН чи ОБСЄ спочатку має забезпечити спокій на лінії розмежування та контроль держкордону України з РФ на Донбасі, а потім ввести свої повноважень на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський під час зустрічі з помічником Генсека ООН ситуацію з дотриманням прав людини на Донбасі Іваном Шимоновичем, повідомляє сайт Донецької ОДА. 

"Перший етап роботи місії – це забезпечення спокою на лінії розмежування. Другий – контроль кордону і введення своїх повноважень на території, яка тимчасово непідконтрольна Україні. Лише це може зупинити ту безтяму, яка зараз відбувається на окупованій частині", - підкреслив Жебрівський, окреслюючи своє бачення необхідності створення на Донеччині озброєної поліцейської місії ООН чи ОБСЄ.

Як повідомляло агентство, раніше керівники України, Франції, Німеччини та Росії під час переговорів у "Нормандському форматі" висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-