Жебрівський пропонує розділити шахти на три категорії, закривши збиткові

Жебрівський пропонує розділити шахти на три категорії, закривши збиткові

Укрінформ
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський пропонує поділити всі вугільні підприємства на три категорії залежно від їх обсягів видобутку і фінансового становища і застосувати до кожної з них раціональний, економічно обгрунтований, окремий підхід.

Про це він заявив сьогодні, 1 червня, у Краматорську під час зустрічі з представниками державних вугільних шахт регіону, повідомляє прес-служба Донецької обладміністрації.

"Ми розіб'ємо шахти на три категорії. Ті, що не зможуть вийти на рентабельне виробництво, підлягають закриттю. Другий тип - це ті, що можуть бути рентабельними, ми допоможемо їм, виділимо гроші на закладення нових лав, і коли вони вийдуть на "нуль", виставимо на продаж. Окрім того, є шахти, які мають прибуток. Вони керуватимуться державою і працюватимуть на розвиток економіки", - наголосив Жебрівський.

Він зазначив, що Донеччина має донорів, які допоможуть у створенні нових робочих місць замість ліквідовуваних шахт.

"У нас має бути чіткий алгоритм дій. Надайте мені свої пропозиції щодо реформування галузі та окресліть шляхи виплати заробітної плати, подумайте над можливістю створення нових підприємств, щоб люди мали роботу", - заявив губернатор шахтарям.

Він повідомив, що найближчим часом керівництво області планує зустріч з міністром енергетики і вугільної промисловості Ігорем Насаликом, щоб разом визначити шляхи розв’язання проблем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-