Жебрівський обіцяє на освіту Донеччини 600 мільйонів

Жебрівський обіцяє на освіту Донеччини 600 мільйонів

Відео
Укрінформ
На розвиток освіти в Донецькій області буде виділено близько 600 млн грн.

Про це заявив в інтерв'ю телеканалу "До Тебе" голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В цьому році ми виділимо понад 600 млн грн на те, щоб дати дітям можливості отримати якісну освіту", - сказав він.

Жебрівський, зокрема, вказав на те, що в рамках створення опорних шкіл будуть існувати школи за напрямками: математична, фізико-математична, хіміко-біологічна, гуманітарна та ін. "Десь до класу 6-7 дитина має визначитися, які нахили в неї є. Дуже важливо, щоб попався добрий вчитель. Кожна дитинка від природи є талановитою, Бог дав їй талант. І розпізнати цей талант, спрямувати дитину в ту чи іншу іпостась  - це ключове завдання вчителя", - заявив він.

Крім того, буде зроблений акцент на розвиток здоров'я дітей: будуватимуться нові спортивні майданчики, в Краматорську з'явиться плавальний басейн. Окрім того, увага приділятиметься наданню доступу учнів до культурних закладів, їх участі в художній самодіяльності.

Голова Донецької ОДА також анонсував, що наприкінці липня очікується відкриття "суперсучасного дитячого садочка у Мангуші на 220 діточок".

Поруч з цим, талановиті діти будуть забезпечуватися безкоштовними путівками до таборів відпочинку, наголосив Павло Жебрівський. За його слова, в дитинстві він особисто був позбавлений такої можливості: "Сім'я у нас була велика. У мене є 5 старших сестер, я  - 6-й в сім'ї. І в дитинстві доводилося працювати з шести років. Літо було можливістю заробити деякі гроші для того, щоб купити собі штани, той же велосипед".

Як стверджує очільник області, йому дуже б хотілося пробудити в нинішнього молодого покоління Донеччини "бажання створити свою власну справу". Ключовим же завданням, поруч з роботою по економіці, освіті, культурі, він визначає "повернення до правитоків".

"Ми працюємо над тим, щоб у нас усі послуги, усе життя були європейськими. Що значить європейські? Це - комфортне, заможне та вільне життя. І для цього всього робиться", - підкреслив Жебрівський.

На його переконання, молоді люди Донеччини мають вирости вільними людьми та не боятися брати на себе відповідальність. "Коли ти виростаєш, то маєш все більше відповідати за своє життя, за інших людей, які поряд з тобою. І оця відповідальність - це є те, що притаманне українському генотипу. Думаю, що у кожного маленького жителя Донецької області це відчуття уже є з моменту народження", - додав голова Донецької ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-